On som

El municipi és al bell mig del Camp de Tarragona, una zona privilegiada pels seus recursos turístics. A pocs quilòmetres de Tarragona, Patrimoni de la Humanitat (la Tàrraco romana); de Reus, centre artístic i de comerç; de la ruta dels monestirs del Císter (Poblet, Santes Creus, Vallbona de les Monges); de les platges i centre d'oci de la Pineda i Salou (Universal Port Aventura ); del Cambrils peixater i gastronòmic; de Valls, la vila dels castells i calçots; de les muntanyes de Prades; del Priorat vitivinícola, etc.
Donem un tomb pel nucli antic que conserva l'urbanisme medieval. Al llarg del carrer Major, a més dels comerços, és digne de veure la font de Mitja Vila, amb l'escut esculpit el 1519, i algunes cases que encara guarden la fisonomia d'altres èpoques. Tot passejant podem descobrir racons o detalls curiosos com és el cas dels antics escorralons, passos estrets entre les cases per on s'escorren les aigües pluvials. Cartells informatius i majòliques ens explicaran detalls de la història i toponímia. Tots els carrers tenen dedicats uns versets del poeta Ramon Blasi i Rabassa.
A la plaça Major trobarem l'actual Casa de la Vila, antic palauet gòtic tardà amb l'escut de la família Montserrat a la façana. L'església de Sant Andreu, de grans dimensions, és una joia de l'arquitectura renaixentista de l'anomenada escola del Camp, i de la qual destaca la volta i el cimbori. Es conserven algunes torres de la muralla del s. XIV i es pot visitar el castell restaurat i convertit en centre d'interpretació i d'activitats culturals. Junt al castell, els Ponts , aqüeducte singular, s'ha convertit en el monument emblemàtic de la població. Fora muralles trobaren els convents de Sant Agustí i Sant Rafael del s. XVII. L'Hort d'Iglésies, amb el mas d'estil neoclàssic -actual seu de l'arxiu, casa de cultura i estudis de televisió municipals- i els seus jardins, mereix una visita. Més apartat del centre, als límits del perímetre urbà, s'aixeca majestuosa la Creu Coberta, d'on arrenquen els vials que ens porten a les zones industrials. Al terme, destaca el conjunt del santuari de Paretdelgada, al pla, i l'ermita de Sant Pere, a la falda muntanyosa del puig d'en Cama.
El Pavelló municipal d'Esports, és dotat de diferents serveis (gimnàs, hidromassatge, sauna, etc.) i la seva pista, serveix per a competicions i actes multitudinaris. A l'exterior, la piscina és oberta durant la temporada d'estiu.
L'erudit clergue humanista Onofre Manescal, en un memorable sermó imprès a Barcelona el 1603 i en el qual fa una exhaustiva visita a la història i geografia de Catalunya, compara la Selva, poble on fou rector de la parròquia durant quatre anys, amb la terra de promissió i cita el psalm 131 de la Bíblia on el Senyor, havent de trobar un lloc on viure, ho féu 'in campis Silvae'.
L'escriptor Joan Puig i Ferreter (1882-1956), fill il•lustre de la vila, en la seva extensa obra fa descripcions literàries de llocs i personatges de la vila. Ens remetem a les seves novel•les (sobretot El cercle màgic i La farsa i la quimera ) per crear-nos la nostra pròpia ruta turística i descobrir aquells paratges que, com a gran observador que era, ens fa reviure al detall.
D'una llarga llista de personalitats que ha donat la vila, podem esmentar: Simó Salvador (+1445), bisbe, diplomàtic de Benet XIII i Alfons IV el Magnànim; Cosme de Montserrat (+1635), datari de Calixte III, organitzador de la Biblioteca Vaticana; Jaume Pallarès (1590-?), abat de Poblet i vicari general del Císter, i Ventura Gassol (1893-1980), poeta i conseller de Cultura de la Generalitat.